23 Aralık 2015 Çarşamba

Milas macar evleri

Milasda macar evleri olarak bilinen evlerden bahsedeceğim. Neden macar evleri derseniz bu evler macar ustalar tarafından yapılmış.

İlk evimiz Madam Murat evi Suzan Menteşe-Salih Murat Menteşe yada Madamın evi diye bilinen ev. Salih Murat Menteşe Fransız bayan Suzan Hanımla evlenip bu evde yaşamışlar.Şu anda torunu Osman Menteşe oturuyor.



  Bu resmi Osman Menteşenin sitesinden aldım.Benim çektiğim resimleri instagramda paylaştıktan sonra sildiğimden bu resmi ekledim.https://www.instagram.com/p/9OIwIRuRlO/?taken-by=ayseeergul



                                                          İkinci evimiz Dr. Servet Akgün evi






Üçüncü evimiz eski milas kaymakamı Fevzi Beler ve eşi Nedime Beler evi .Kız öğrenci yurdu olarak hizmet veriyor.


Ve dördüncü evimiz  önce sahipleri sırasıyla önce Dr. Hilmi Bey sonra  Selahattin Oğuz  son olarak Milaslı işadamı Gümüşdoğa Balıkçılık sahibi Halil Gümüşel tarafından satın alınmış.Gelini tarafından işyeri olarak kullanılıyor. Kendisiyle oturduğum evi satın alırken tanıştığım eşi Selime Gümüşel  bu evde yaşadığı zamanları anlatmıştı. Bir kaç hizmetliyle evin temizliğinin yapıldığını söylemişti. 








Milasda gazetecilik yapan Olcay Akdeniz'in anlatımıyla Milas Macar evlerinin belgeselini buradan  izleyebilirsiniz.                        
http://www.milasbilgi.com/ adresinde Nevzat Çağlar Tüfekçi'nin  Milaslılarla yaptığı röportajları buradan okuyabilirsiniz.Özellikle Kemal Ada ile olan röportajı okuyun derim şaşıracağınız bir bilgiyi öğreneceksiniz. 

Hiç yorum yok: